Grundejerforeningen Thyrashøj

Dialog grundejerne imellem

Skrevet af Jørn Kolind, d. 01-08-2017

En død gråstribet kat - tilsyneladende kørt over - kastet ind over diget ved Fyrrekrogen 1, er fjernet definitivt.

Skrevet af Anne Brieghel-Müller, d. 30-06-2017


30.6.2017

Kære naboer---og andre forbipasserende,

Vi er kommet til at gøde haven med en naturgødning uden at vide, at den lugtede så "naturligt"! Håber duften fortager sig hurtigt i al denne regn, og at haven har godt af al den naturlighed. Men indtil videre, må I nok holde jer for næsen. Godt det ikke er "terrasse-vejr" !
hilsen fra
Anne
Marksvinget 6

Skrevet af Helle, d. 23-06-2017

Hej til jer alle.
Sommeren står for døren ..det er dejligt vejr og derfor er der mange gående i vores område. HUSK det er jeres ansvar at holde jeres vej rabatter "fortov" så det er til at komme til at parkerer og gå på.
Skulle I få overskud til at køre en tur så kør til Gershøj . De har her valgt en vejløsning som måske kunne bruges hos os.
Lyngerupvej i Gerlev er ligeledes lavet om ...dog i en noget breder udgave.
Vi arbejder stadigvæk med Svanemosevej men det er et langt tungt træk.
Mere følger til ekstraordinær generalforsamling i August.
MVH
Helle Andersen

E-mail:

Skrevet af Anne Brieghel- Müller, d. 15-02-2017

Hej igen,
Stenen kom på plads igen, og tak for det, det må ha' været tungt! Men fand'me om ikke den igen blev væltet til side, måske dagen efter, og af hvem??
Nu har Kenny klaret problemet, men hvor længe holder det?
Anne

Skrevet af Helle Andersen, d. 09-02-2017

Hvis der er nogen der har kræfter til at ligge stenen på plads igen...så gør det endeligt .
Hold øje med hvad der sker og pas godt på jer selv når I færdes ude i vore område. Hvis der er nogen der finder ud af hvem det er så skriv / ring endelig.

E-mail:

Skrevet af Anne Brieghel-Müller, d. 09-02-2017

Kære alle, i morges så jeg en traktor med anhænger med 4 børn i på fuld fart ned ad Marksvinget, hvor en bil lå i grøften udfor nr. 1, hvor der var glat, og hvor flere var faldet og 2 biler var stødt sammen, fordi de ikke kunne bremse. lidt efter så jeg, at nogen havde flyttet en af de store sten for enden af stien op til Kignæsbakken, tilsyneladende for at køre igennem stien ned til Marksvinget (ulovligt!), og der var desuden traktorspor omkring Thyrashøj og ned ad Marksvinget. Ved nogen, hvem det kan være, jeg tro, de kommer nede fra en af gårdene, og hvad kan vi gøre ved det?
Anne
Marksvinget 6

Skrevet af Claus, d. 31-01-2017

først og fremmest velkommen i G/F til de nye medlemmer.
Jeg håber du finder frem til Bloggen, anyways som lovet her er dokumentationen som jeg nævnte på generalforsamlingen.
Som sagt vil jeg anbefale at du kontakter VD hvis du vil et spadestik dybere ned i detaljen.


Virkning på ulykkene:

Asfaltering av grusveg: Grusveger har langt lavere friksjon enn asfaltveger, uansett om vegen er tørr eller våt (Mackenzie & Anderson, 2009). Det finnes også mange andre forskjeller mellom grusveger og veger med fast dekke, for eksempel er grusveger ofte smalere og har dårligere linjeføring og siktforhold enn veger med fast dekke. Når man ikke kontrollerer for slike forskjeller har grusveger 40% høyere risiko for personskader enn asfalterte veger, 20% høyere risiko for personskader enn veger med oljegrusdekke (Carlsson & Öberg, 1977) og 95% høyere risiko for dødsulykker (Mao m.fl., 1997). Når man kontrollerer for andre forskjeller mellom grusveger og asfalterte veger viser Mao m.fl. (1997) at grusveger har 50% lavere risiko for dødsulykker (95% konfidensintervall [-63; -22]) og 17% lavere risiko for personskadeulykker [-22; -11]. En studie fra Litauen viser at ulykkesrisikoen som regel øker etter asfaltering av grusveger (Gintalas m.fl., 2008).

Virkning på framkommelighet:

Reasfaltering påvirker kjørefarten, men det er stor variasjon mellom ulike veger. Som regel øker farten, ofte med 2-5 km/t, men det er også funnet større fartsøkninger på opptil 10 km/t og fartsreduksjoner på opptil 6 km/t (Anund, 1992; Cleveland, 1987; Cooper m.fl., 1980; Harwood m.fl., 2003; Karan m.fl., 1976; Leden m.fl., 1998).
Asfaltering av grusveg fører som regel til at farten øker. Eldre studier fant fartsøkninger på opptil 5 km/t (Arnberg, 1976; Carlsson & Öberg, 1977; Carlsson, 1978; Kolsrud & Nilsson, 1983). Dissanayake og Liu (2010) viste at fart på grusveger avhenger av vegegenskapene, men at fartsgrensen har ingen sammenheng med gjennomsnittsfarten.
Lyse vegdekker har vist seg å føre til en økning av gjennomsnittsfarten på 1,4 km/t (Amundsen, 1983). Fartsøkningen var størst i mørke og på våt veg (3-4 km/t).
*kilde - http://tsh.toi.no/index.html?21924

Skrevet af Anne Brieghel- Müller, d. 30-11-2016

ja, igen igen, mange kører altfor hurtigt, både på Svanemosevej og på Marksvinget. Kig lige på speedometeret, 20 km/t er fint og støver ikke!

Skrevet af Helle, d. 17-11-2016

Afretning af Svanemosevej er bestilt .
HUSK farten ...så holder afretningen længer.
MVH
Helle

E-mail:

Skrevet af Anne Brieghel-Müller, d. 11-07-2016

Det var svar til dig, kære Cæcilie!
Anne

Skrevet af Anne Brieghel-Müller, d. 03-07-2016

Det synes jeg, er et super-godt forslag, jo før det sker, jo bedre!!
Anne

Skrevet af Cæcilie Schmidt, d. 06-06-2016

Hastighedbegrænsning

Kære Naboer.
Jeg synes, i takt med at der vore veje er blevet mere trafikerede, at der er behov for et "max km skilt" heroppe, da der ikke er fortorv og dårligt udsyn flere steder. Mange gæster er ikke opmærksomme på dette, da de ikke kender området, og jeg oplever tit folk med en høj hastighed(i forhold til at man kører på grusvej), både på svanemosevej og sidevejene. Der stod et "i gamle dage" med en hastighedbegrænsning på 20 km. Mon der er stemning for at få et lignende skilt op igen ? Det kunne måske også afhjælpe støvgenerne lidt ;) . Jeg undersøger gerne muligheden herfor?

God sommer
Cæcilie :)

Skrevet af Elena Michelsen Andersen, d. 24-04-2016

Kære Alle sammen!

Torben og jeg forventer at påbegynde en flereårig drøm om byggeri af tilbygning til vores lille hus i løbet af sommeren, så snart byggetilladelse foreligger.

Vi er dog allerede i gang med at gøre klar, så logistikken på grunden kan hænge sammen før, under og efter byggeriet.

Dette kan give nogle støjgener, men vi vil gøre vores bedste for ikke at være til besvær for nogen.

I ønskes alle et dejligt forår!

Skrevet af Anne Brieghel-Müller, d. 27-03-2016

Kære naboer,
Vi har fundet en flot, stor sort/hvid missekat i haven. den var desværre død , er der nogen der savner den? Den er tit kommet forbi her. Hvis vi ikke hører noget, må vi skaffe os af med den.
Hilsen
Anne
Marksvinget 6
Tlf. 40356382
Anne

Skrevet af Ib Jakobsen, d. 22-01-2016

Tak for sidst! Et par læsebriller + 2,00, sort, glemt i Rejsestalden ved generalforsamling. Kan afhentes på Fyrrebakken 5.
Mvh Ib og Monika